Aktuality
O Festivalu
Program
Kapely
E-shop
Vstupenky
Kontakty
0
Košík

Lordi

19.10.2022 19:30

Detail

LORDI vyrazí letos na podzim „Lordiversitour 2022“! Kromě PRAHY zavítají i do PLZNĚ a do ZLÍNA!

Tak dlouho se překládalo a odkládalo turné „Killectour“ slavných finských monster LORDI, až to přestalo být aktuální. Trvalo to dlouho, ale celé „Killectour“ se nakonec letos překlápí na „Lordiversitour 2022“, přičemž všechny dříve zakoupené vstupenky na původní termíny „Killectour“ platí i na toto letošní turné!

A my vám můžeme konečně s radostí oznámit nejen nový termín už dlouho vyprodaného koncertu LORDI v PRAZE, Klubu Roxy, ale také dva zcela nové termíny, které LORDI naplánovali pro české fanoušky! „Lordiversitour 2022“ se tedy zastaví v ČR hned 3x!

17.10.2022 PLZEŇ, KD Šeříkovka
19.10.2022 ZLÍN, Masters of Rock Café
20.10.2022 PRAHA, Klub Roxy – VYPRODÁNO!

Tato finská parta monstrózních figurek byla vždy ztělesněním bizarních nápadů, ale to, co z nich vypadlo na sklonku loňského roku, je něco v hudební historii dosud nevídaného. Sedm alb v jednom bohatém vydání a jmenuje se to „Lordiversity“!

Rock/heavy metalová kapela LORDI byla oficiálně založena v roce 1992 zpěvákem, skladatelem a designérem mistrem Lordi. Své kořeny mají hluboko ve Finsku, ale na mezinárodní pole je dostala jejich úspěšná účast v soutěži Eurovision Song Contest (s písní "Hard Rock Hallelujah" 2006).
Ale co když to byla doposud jen naše vlastní malá ubohá realita a ve skutečnosti jsou věci úplně jinak? Co když jsou LORDI skutečně aktivní od počátku 70. let a od té doby vypouštějí na lidstvo jeden hit za druhým? To byla myšlenka "Killection", jejich dosud posledního studiového kompilačního alba. LORDI se zde představují jako kapela existující už na počátku 70. let a přináší všechny hitové singly z různých dekád přesně tak, jak by zněly, kdyby je udělali LORDI v té době. Pak jsme se všichni ocitli mimo čas a prostor…

Mr. Lordi vysvětluje: „V březnu 2020, poté, co muselo být naše turné zrušeno kvůli Coroně, jsem si pomyslel, že musím nějak využít ten čas navíc, který jsem měl najednou k dispozici. Rychle se ukázalo, že je ideální čas začít plánovat další album, ačkoliv „Killection“ v té době nebyly ani tři měsíce. Pak jsem si ale uvědomil, že už nemůže být nic nudnějšího než udělat další regulérní album LORDI. Opravdu mě bavilo psát, nahrávat a produkovat různé styly „Killection“, ale představa, že jednoduše zkomponuji jeho druhý díl, mi také přišla extrémně nudná. A protože "Killection" je fiktivní album založené na dříve neexistujícím, fiktivním zpětném pohledu na naši tvorbu, měl jsem nápad: Jediná věc, která by mohla překonat "Killection" by bylo nahrát a vydat unikátní hudební katalog."

A tak se i stalo. "Skeletric Dinosaurus", "Superflytrap", "The Masterbeast", "Abusement Park", "Humanimals", "Abracadaver" a "Spooky Sextravaganza" všechny tyto kousky vyšly v listopadu 2021 pod souhrnným názvem „Lordiversity“. Opravdu spousta písní pro temné noci celého roku. Každé album bylo nahráno podle éry svého vzniku s použitím různých přístupů a nástrojů, aby bylo co nejblíže zvuku dané doby. „Půjčili jsme si autentické nástroje a zesilovače, původní vybavení z té doby. Např. Písničky ze 70. let jsme nahráli na 24stopý pásek, jak bylo tehdy zvykem. Použili jsme skutečné varhany Hammond, abychom znovu vytvořili zvuk kláves té doby. Nahrávání bylo velmi zábavné, ale i neuvěřitelně náročné a bohaté na zážitky a dojmy.“

LORDI zkrátka nepřestanou překvapovat, což je fajn, protože jejich show není nikdy stejná a vždy vám představí něco absolutně nového, nečekaného, speciálního a někdy i dost bizarního! A nejinak tomu bude na podzimním turné „Lordiversitour 2022“!

Speciální hosté turné jsou kapely ALMANAC a AMALGAMA.



19:00    otevření sálu
19:30 – 20:10    Amalgama
20:30 – 21:15    Almanac
21:45 – 23:30    LORDI

  • Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje!
  • Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona!
  • Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  • Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za újmu na zdraví návštěvníků ani za škody způsobené na jejich věcech.
  • Do haly/sálu není dovoleno vnášet jakékoliv nápoje, PET láhve, skleněné láhve, plechovky, sedátka, židličky (včetně skládacích), různé podložky včetně polystyrenových či dřevěných "kostek", zbraně, nože, nůžky, tyče na vlajky, deštníky a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly!
  • Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, kamery či videokamery. Pořizování audio a videozáznamů je zakázáno! Porušení tohoto bodu může být klasifikováno jako trestný čin!
  • Fotografování je povoleno pouze z kompaktních fotoaparátů bez přídavného dlouhého objektivu. Mimo akreditované fotografy a novináře není povoleno do haly/sálu vnášet profesionální fotoaparáty a objektivy!
  • Pořadatel a umělci si vyhrazují právo filmového, video a televizního záznamu koncertu a atmosféry. Návštěvník zaznamenaný na dokument může být dále zveřejňován bez dalšího upozornění a finanční náhrady.
  • Pivo se může čepovat do vratných, zálohovaných kelímků s očkem na připnutí. Vratná záloha je 70 CZK. Kelímky se vyměňují při nákupu nového piva nebo se vrací záloha. Reklamní kelímky můžou být v prodeji i v merchandisingovém shopu. Do kelímku zakoupeného v shopu vám však na výčepech pivo z hygienických důvodů nenatočí.
  • Jediná platná měna v hale/sále je Koruna česká.
  • Do prostoru koncertu je zakázáno vodit psy či jiná zvířata.
  • Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  • Svým vstupem na akci návštěvník prohlašuje, že splňuje podmínky aktuálních vládních hygienických a protiepidemických opatření. Sledujte prosím covid portál ministerstva vnitra. (https://covid.gov.cz/situace/kultura/koncerty)
  • Na V.I.P. balkon (pokud je zpřístupněn) je zakázáno vnášet jakékoliv nápoje, s výjimkou nápojů v uzavíratelných PET lahvích. Tašky a kabáty si prosím odložte v šatně (pokud je zpřístupněna).
  • Pořadatel si vyhrazuje právo udělovat pokyny účastníkům události za účelem zachování bezpečného a hladkého průběhu události, měnit v případě nutnosti s okamžitou platností uvedené podmínky, měnit program a jeho obsah vč. účinkujících v případě nenadálých událostí jako jsou povětrnostní podmínky, nehody, zdravotní stav účinkujících apod.
  • Pořadatel může nařídit evakuaci areálu v případě podezření na ohrožení zdraví účastníků nebo majetku pořadatele jako jsou například přírodní katastrofa, teroristický útok a to bez jakékoliv náhrady škody nebo ušlého zisku účastníka události.