Aktuality
O Festivalu
Program
Kapely
E-shop
Vstupenky
Kontakty
0
Košík

Finská folk-metalová superstár KORPIKLAANI vydávají nové album! Live na ROCK CASTLE!

ROCK CASTLE 2024 - 15. – 17. 8. 2024, zámecký park, MORAVSKÝ KRUMLOV


„Rankarumpu“ je venku! Finský folk-metalový lesní klan KORPIKLAANI právě dnes vyslal do světa své další nové album! Jak se mu bude ve světě dařit uvidíme, ale jisté je, že u nás, v ČR ho uvidíme a uslyšíme už v půlce srpna, na 4. ročníku mezinárodního rock-metalového festivalu ROCK CASTLE 2024 v MORAVSKÉM KRUMLOVĚ!
Sladovali jste zrod tohoto nového alba oblíbených KORPIKLAANI s jednotlivými singly? Posíláme singl s videem 'Oraakkelit“ třetí z nich, který na novou desku úspěšně ladil.


Dvanácté studiové album KORPIKLAANI je opět plné chutného folk metalu plného nových příchutí v podobě lidových nástrojů. Přestože KORPIKLAANI dokázali v oblasti folk metalu jednu nebo možná i několik nezapomenutelných věcí, tentokrát housle Olliho Vänskä a akordeon Samiho Perttuly mohou překvapit i zaryté fanoušky.
'Oraakkelit' ukazuje temnější, vážnější stránku KORPIKLAANI a je pěkným kontrastem k šťastnějším a optimističtějším předchozím singlům 'Saunaan' a 'Aita'. Náladu písně dokonale vystihlo mystické a vizuálně ohromující video režírované Vesou Rantou.


Zpěvák Jonne komentoval: "Nikdy předtím jsem vlastně nenapsal skladbu založenou na shuffle a chtěl jsem zkusit napsat takový riff a zjistit, jak by to fungovalo v metalové hudbě. Normálně se to hodně používá ve staré bluesové a rock'n'rollové hudbě. Překvapilo mě, jak super to šlo, a pak jsem si pomyslel: co kdyby všichni bohové na celém světě uspořádali velkou rock'n'rollovou taneční párty v podzemí. Ta myšlenka mě rozesmála, tak jsem se rozhodl ji využít!"
Bubeník Samuli komentoval: "Když jsem slyšel první demo, byl jsem opravdu nadšený. Tohle je něco úplně jiného! Cítil jsem, že do rytmu může být skvělý pocit míchání, a začal jsem to zkoumat. V písni je skvělá atmosféra. Nejprve tajemně číhá, ale pak se začne rozjíždět! Bude to zábavná živá píseň!“


Naposlouchejte si novou desku „Korpíků“, ať jsou pak vaše hlasy na ROCK CASTLE v zámeckém parku hodně slyšet!


Festivalové vstupenky, za super cenu, platnou do konce dubna, kempy a parkování objednávejte na těchto stránkách.
Vstupenky seženete také v Ticketportalu, Ticketstreamu či Metaltixu.


Vstupenky můžete zakoupit u následujících prodejců:
mastersofrock.cz