01.06.2023

...věnovaný právě tomuto festivalu!

Pokud by byl zadán průzkum, který by zjišťoval, na kterých koncertech bývá publikum nejnadšenější, FREEDOM CALL by se umístili hodně vysoko. Tato melodic-power metalová kapela kolem sympatického frontmana Chrise Baye pravidelně zanechává po svých show publikum v naprosté euforii, ještě dlouho po skončení. Fanoušci jsou unášeni chytlavými písněmi a energií, kterou na ně FREEDOM CALL navalili. A přesně to se na loňském METALFESTU v PLZNI podařilo zdokumentovat a díky CD a Blu-ray uchovat na věčnost! Novinka od FREEDOM CALL nazvaná „The M.E.T.A.L. Fest“ a vyjde už 14. července, tedy den před jejich dalším live vystoupením u nás, na MASTERS OF ROCK ve VIZOVICÍCH!


Dnes, přesně na zahájení letošního METALFESTU, vydává kapela první singl z tohoto alba, píseň, složenou jako poctu tomuto festivalu „The M.E.T.A.L. Fest“.


„Když jsme byli pozváni hrát na Metalfestu v PLZNI v České republice, slyšeli jsme, že na festivalu bude k dispozici nejen špičková nahrávací technika, ale také osm až deset profesionálních kamer. Spontánně jsme se rozhodli naši show tedy natočit. Poté jsme také nahráli naši show na letišti Eventhall v Regensburgu, abychom získali dostatek materiálu pro bonusový materiál a zajímavé záběry ze zákulisí.“



Výsledkem je všestranný průřez oběma koncerty, nebo, jak to Bay nazývá, „slátanina, ve které pro nás byla autenticita důležitější než nějaký bezduchý, lesklý high-end produkt“. A skutečně, „The M.E.T.A.L. Fest“ je všechno, jen ne sterilní nahrávka.


Přátelé, užijte si „The M.E.T.A.L. Fest“ a celý letošní METALFEST v PLZNI a těšte se na neděli, kdy vám Chris BAY představí tento nový song osobně, naživo, jen se svou akustickou kytarou!