Aktuality
O Festivalu
Program
Kapely
E-shop
Vstupenky
Kontakty
0
Košík

Stratovarius, Sonata Arctica

09.11.2023 20:00

Detail

VYPRODÁNO!

Nordic Power Metal titáni SONATA ARCTICA a STRATOVARIUS na podzim na společném turné! U nás v listopadu v BRNĚ!


SONATA ARCTICA, STRATOVARIUS, Induction – BRNO, Sono Centrum, 9. 11. 2023


 „Nordic Power Metal Titans“ to je trefný název turné, které oznámili SONATA ARCTICA a STRATOVARIUS a které se na své cestě podzimní Evropou dostane i k nám, 9. listopadu do BRNA, Sono Centra!


Finská melodic metalová smršť SONATA ARCTICA má stále mnoho svých příznivců a jejich řady se rozšiřují, a to nejen díky jejich neúnavnému vydávání pestré škály děl (deset studiových alb, dvě akustická alba atd.), ale také hraním bezpočtu představení. Kvintet – zpěvák Tony Kakko, kytarista Elias Viljanen, baskytarista Pasi Kauppinen, Henrik „Henkka“ Klingenberg na klávesy a bubeník Tommy Portimo – jsou vlajkonoši současného power-metalu a stále jedou na vlně úspěchu. Po návštěvě evropských klubů v rámci jejich turné „Acoustic Adventures“ minulou zimu se SONATA ARCTICA nyní vrací na pódia a po boku svých krajanů STRATOVARIUS se představí již ve svém klasickém metalovém pojetí. STRATOVARIUS (tzv. "Kings Of Power Metal") budou letos na podzim hrát, kromě mnoha klasických skladeb i melodie ze svého nejnovějšího alba “Survive“ (2022).


Speciálním hostem turné je mezinárodní symphonic power metalová banda INDUCTION, kteří budou představovat svoji druhou desku „Born From Fire“ (2022).


Klávesista SONATA ARCTICA Henrik "Henkka" Klingenberg prohlašuje: "Jsme velmi rádi, že jsme zpátky na cestách a hrajeme power metal a navíc se dostáváme jako co-headline s našimi přáteli ze STRATOVARIUS! První turné SONATA ARCTICA se uskutečnilo v roce 2000 s těmito samými kluky, takže bude úžasné zopakovat si to o 23 let později, zvláště pro ty z nás, kteří jsme tam poprvé nebyli. Je to opravdu zážitek, který se stane jednou za život...vlastně dvakrát!"


STRATOVARIUS komentuje: "Jsme velmi nadšení, že můžeme uskutečnit toto podzimní turné společně se SONATA ARCTICA a INDUCTION. Společně se SONATA ARCTICA a RHAPSODY jsme jeli v roce 2000 a toto bude skvělá příležitost ukázat, jak silný power metal stále je a jak se vyvinul, přizpůsobil a přežil!"


Kytarista INDUCTION Tim Kanoa Hansen dodává: "Naše poslední album „Born From Fire“ bylo přijato velmi pozitivně, ale to byl jen začátek. Nemůžeme se dočkat, až ho představíme mnoha dalším power metalu lačným fanouškům po celé Evropě. Zahřát davy pro takové vlivné velikány z toho jistě učiní ještě speciálnější zážitek. INDUCTION již startují své vysoce výkonné motory - a vy udělejte to samé. Získejte svůj lístky a uvidíme se na koncertě!"


Toto turné je absolutní nutností pro všechny melodic/power-metalové fanatiky, vážení, takže neváhejte a včasným nákupem vstupenek vzhůru k podzimním hudebním dobrodružstvím!





19:00    otevření haly
20:00 – 20:30    Induction
20:50 – 22:05    SONATA ARCTICA
22:35 – 23:50    STRATOVARIUS

  • Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje!
  • Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona!
  • Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  • Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za újmu na zdraví návštěvníků ani za škody způsobené na jejich věcech.
  • Do haly/sálu není dovoleno vnášet jakékoliv nápoje, PET láhve, skleněné láhve, plechovky, sedátka, židličky (včetně skládacích), různé podložky včetně polystyrenových či dřevěných "kostek", zbraně, nože, nůžky, tyče na vlajky, deštníky a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly!
  • Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, kamery či videokamery. Pořizování audio a videozáznamů je zakázáno! Porušení tohoto bodu může být klasifikováno jako trestný čin!
  • Fotografování je povoleno pouze z kompaktních fotoaparátů bez přídavného dlouhého objektivu. Mimo akreditované fotografy a novináře není povoleno do haly/sálu vnášet profesionální fotoaparáty a objektivy!
  • Pořadatel a umělci si vyhrazují právo filmového, video a televizního záznamu koncertu a atmosféry. Návštěvník zaznamenaný na dokument může být dále zveřejňován bez dalšího upozornění a finanční náhrady.
  • Pivo se může čepovat do vratných, zálohovaných kelímků s očkem na připnutí. Vratná záloha je 70 CZK. Kelímky se vyměňují při nákupu nového piva nebo se vrací záloha. Reklamní kelímky můžou být v prodeji i v merchandisingovém shopu. Do kelímku zakoupeného v shopu vám však na výčepech pivo z hygienických důvodů nenatočí.
  • Jediná platná měna v hale/sále je Koruna česká.
  • Do prostoru koncertu je zakázáno vodit psy či jiná zvířata.
  • Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  • Svým vstupem na akci návštěvník prohlašuje, že splňuje podmínky aktuálních vládních hygienických a protiepidemických opatření. Sledujte prosím covid portál ministerstva vnitra. (https://covid.gov.cz/situace/kultura/koncerty)
  • Na V.I.P. balkon (pokud je zpřístupněn) je zakázáno vnášet jakékoliv nápoje, s výjimkou nápojů v uzavíratelných PET lahvích. Tašky a kabáty si prosím odložte v šatně (pokud je zpřístupněna).
  • Pořadatel si vyhrazuje právo udělovat pokyny účastníkům události za účelem zachování bezpečného a hladkého průběhu události, měnit v případě nutnosti s okamžitou platností uvedené podmínky, měnit program a jeho obsah vč. účinkujících v případě nenadálých událostí jako jsou povětrnostní podmínky, nehody, zdravotní stav účinkujících apod.
  • Pořadatel může nařídit evakuaci areálu v případě podezření na ohrožení zdraví účastníků nebo majetku pořadatele jako jsou například přírodní katastrofa, teroristický útok a to bez jakékoliv náhrady škody nebo ušlého zisku účastníka události.