News
About Festival
LINE UP
Bands
E-shop
Tickets
Contacts
0
Cart

THE AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW

01.05.2018 20:00

Event Details

Nejslavnější tributní kapela The Australian Pink Floyd Show přijede do České republiky oslavit 30 let působení na světových pódiích! Nejprve 29.4.2018 vystoupí v Ostravar Aréně v Ostravě a poté se představí 1.5.2018 v Amfiteátru Lochotín v Plzni, kde tento koncert zahájí Slavnosti svobody Plzeň. Bude to zároveň první open-air představení Pink Floyd Show pod širým nebem u nás.

K této velkolepé oslavě třicetiletého vzdávání holdu slavné muzice Pink Floyd, TAPFS představí turné s názvem “Time“, pojmenovanému podle jedné z nejznámějších písní z kultovního alba Dark Side Of The Moon, během kterého nám zahrají nesmrtelnou hudbu ze všech období legendární kapely Pink Floyd. Čeká nás opět velkolepá živá show s nejmodernějšími světelnými efekty, lasery, speciálně navrženými projekcemi a animacemi promítanými na obrovské kruhové obrazovce, nafukovacími postavami ikonických pinkfloydovských alb a samozřejmě deset vynikajících hudebníků a zpěváků. To vše slibuje nezapomenutelný “must see“ zážitek pro všechny fanoušky Pink Floyd, ale také milovníky hudby obecně.  

Když se v roce 1988 skupina pěti mladých lidí z Adelaide dala dohromady a začala jen pro radost hrát písně Pink Floyd v pronajaté školní místnosti, skoro nikdo netušil, že tento projekt (posléze pojmenovaný “The Australian Pink Floyd Show“, také známy mezi svými fanoušky jako “Aussie Floyd“) bude po následujících 30 let plnit světové arény. Tomuto již od začátku velice ambicióznímu projektu kapely, která se hlásí k bezmezné oddanosti věrné reprodukci – noty po notě, zvuku po zvuku - hudby Pink Floyd, tehdy věřil jen opravdu málokdo.

Hudba Pink Floyd se rozprostírá po dobu téměř třiceti let, tudíž oslava třiceti let TAPFS je více než symbolická. TAPFS je jednou z nejstarších a nejdéle fungujících tributních kapel a rozhodně patří k těm nejslavnějším. Nicméně termín tributní kapela již v tomto případě není na místě, jelikož jejich ohromující hudební produkce se zaměřením na hudební a vizuální detail, učinily z této show jeden z nejžhavějších hudebních artiklů na hudební scéně vůbec. The Australian Pink Floyd Show se již několikrát objevili v televizích, hudebních časopisech, dokumentárních filmech a knihách o Pink Floyd, byli nesčetněkrát vyzdviženi v prestižních hudebních médiích i novinách jako The Times či The Guardian, apod.

V návaznosti na letošní enormní úspěch v Evropě a ve Spojených státech TAPFS přiveze v roce 2018 opulentí laserovou a světelnou show, novou speciální video projekci s originální animací na vekoplošnou LED obrazovku s vysokým rozlišením, nebo tradiční “pinkfloydovské” nafukovací symboly jako např. gigantický růžový klokan, prase či učitel. To vše v doprovodu 10-ti členného ansámblu hrající skladby s precizností a maximálním důrazem na detail a zvuk, který je zdokonalován již po téměř 30 let.

29.4.2018 Ostravar Aréna, Ostrava
1.5.2018 Lochotínský Amfiteátr, Plzeň


POZOR! Předprodej vstupenek  byl právě zahájen!
 
Vstupenky v ceně od 650,- do 1150,- k dostání v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro, Ticketstream a na webu mastersofrock.cz.
Více info na www.pragokoncert.com.

Více o The Australian Pink Floyd Show:

Na 4 miliony prodaných vstupenek po celém světě, či pozitivní kritika (mj. od The Times: “Zlatý standard” či Daily Mirror: “Králové žánru”), tvoří z TAPFS největší show svého druhu na světě. Tributní projekt TAPFS byl poprvé představen v australském Adelaide v roce 1988 a od té doby procestoval na 35 zemí po celém světě, zahrál na 50. narozeninách původního zpěváka, kytaristy a skladatele Pink Floyd Davida Gilmoura a dokonce byl dříve poctěn hostováním již zesnulého pianisty a skladately Pink Floyd Ricka Wrighta.

Svými živými vystoupeními interpertující hudbu Pink floyd s dokonalostí noty po notě tato uznánvaná tribute show ohromuje diváky po celém světě. Ve snaze reprodukovat  legendární kapelu a také přinést jejich nesmrtelnou hudbu k novému publiku, TAPFS využívají ohromné množství světel, laserové prvky, video animace, nejmodernější LED technologie a spoustu dalších speciálních efektů doprovázené nafukovacími postavičkami svých ikonických alb.

TAPFS spolupracoval mj. s hudebníky jako Guy Pratt, Durga McBroom a její sestrou Lorelei McBroom, které byli součástí turné Pink Floyd, stejně jako zvukový inženýr Colin Norfield, jenž pracoval s Pink Floyd na jejich turné ‘Division Bell’ a tak na sólových turné Davida Gilmoura.

TAPFS je často považován jako více než pouhý revival. The Australian Pink Floyd Show je první Pink Floyd tribute show, který dokázal tento koncept dostat z klubů do arén a stadionů po celém světe. Kapela má za sebou vyprodaná publika po celé Evropě, Velké Británii, Americe, Kanadě, Jižní Americe, Izraeli či Rusku.

S třicetiletou historií si světově největší a nejlepší Pink Floyd tribute show vytvořila širokou fanouškovskou základnu po celém světě.

  • No money refund is possible once the ticket is paid.
  • Ticket forgery is illegal and punished according to the law!
  • Kid under 12 is allowed into area only when accompanied by an adult.
  • Organizers take no responsibility for any health / personal belongings damages caused during show.
  • It is strictly forbidden to bring drinks, plastic bottles, glass bottles, cans, seats, chairs, various footpads including polystyrene or wooden "cubes", as well as any weapons, knives, scissors, flag poles, umbrelas and other things classified by staff as dangerous! The organizer reserves the right to personal security check in a manner permissible by law at any time! Person refusing to consent to such check will be refused entry or escorted out.
  • It is strictly forbidden to bring tape recorders or video cameras to the area! Violation of this rule could be classified as a crime!
  • Taking photos is allowed only on compact cameras without additional lenses. Only accredited photographers and journalists are allowed to bring professional cameras onto the premises!
  • Organizer and artists reserve the right to film, video and TV recording of concert shows and event atmosphere. Visitor recorded for the document may also be published without further notice with no financial compensation.
  • The beer is tapped into reusable cups with eyelet for attachment. A refundable deposit is 70 CZK. Cups are exchanged within purchase of another beer or could be returned. Promotional cups can be also available in the event shop. But for hygiene reasons you don't receive beer into this cups which you bought in event shop.
  • The only currency valid within the event area is CZK (Czech Crown). No dogs or other animals are allowed in event area!
  • All visitors must respect these rules and instructions as well as those given out by organizers and security services!
  • Ban of bringing beverages to the VIP balcony (if is availible). Except for beverages in sealable PET bottles. Please, lock your bags and coats up (if is availible).
  • By entering the event, the visitor declares that he/she meets the conditions of the current government hygiene and anti-epidemic measures. Please follow czech covid portal. (https://covid.gov.cz/situace/kultura/kocnerty)
  • The organiser reserves the right to give instructions to the event participants in order to maintain the safety and smooth running of the event, to change the conditions stated with immediate effect if necessary, to change the programme and its content, including the performers, in the event of unforeseen events such as weather conditions, accidents, health conditions of the performers, etc.
  • The Organiser may order the evacuation of the venue (area) in case of suspected danger to the health of the participants or the Organiser's property, such as natural disaster, terrorist attack, without any compensation for damage or loss of profit to the participant